Kötü günümde yanımda olmayan iyi günümde yanımda olmasın!

kötü günümde yanımda olmayan kişi, iyi günümde hiç yanımda olmasın. malum karakter meselesi.

herkes yanında, her derdini açar, konuşursun, muhabbet desen kralı, dostluk desen gani gani. sigaran, simitin, kolan, dürümün, ekmeğin vs. her şeyi paylaşmış, elinin açıklığını yansıtmıştırsın dostlara(!). evini açmış, belki zor gününde yanında olmuştursun.

ta ki o gün gelince bunların hepsi uçup gider. ya paran bitmiştir, ya da paran bitmiştir. bu para uyuşturucunun anasıdır. uyuşturucudan beterdir. insanlığın üç kuruşluk olduğu bu dünya da bir paralık olursun. yine parayla ilgili bir cümle oldu sanırım.

gençlikte anlayamıyorsun, yıllarca o ailenin yapma dediklerini şimdi yeni nesillere sen der olursun da, dinlemezler seni.

yaşamadıkça anlayamadığımız gibi, anlamazlar. o tizi bası yüksek olan müzikleri kaldıramaz olursun ya bazen, nankörlüğü de artık kaldıramaz olursun. bir anda güm diye kulağını tırmalar, duyumlar, anlatımlar. nasıl dersin? nasıl yapılır bana?

ey o benci duyguları kabarık olan ego! sen kimsin? nankörlükte yapılır, farkında olmadan aldatılırsında, aldatırsın, belki bir tokat yersin, belki elin kalkar birine bir gün. kancayı kendine takmış benlik, transkripte notlara bakar, bir çift göz de o aylarca uğruna öleceğin dostlar, hadi ya derler sadece ama seninle bakmazlar.
o hep yanında olanlar, ne sınav kağıdını doldururken yanında olurlar, ne bir yuva kuracakken ev hediyesi alırlar. aslında hiç olmamıştırlar da anlayamamıştırsın.
matrix vs gibi, hayatının evrelerini atlarken simülasyon olarak görmüştürsün de, gerçek sanırsın.

dostluk parayla satın alınırmışta haberimiz yokmuş. o yanlarını görmemiştirsin, oysa küçükken baban harçlık verirken onu da düşünüp daha fazla istemiştirsin her defasında. senin yaptığın onun yaptığının yanında solda sıfırdır.

başka başka arkadaşlıklar, zamanla sevgililer değişir ama sendedir suç. güvenmeyecektin hani der sorgular, yine güvenmek zorunda kalırsın maskeli davetlilere. yatılı kalan yoktur, hayatının sonuna kadar yaşayacağın kişi de meçhuldur. illa ki birine güvenmek zorunda kalacaksındır, darbe yiye yiye. bir gün sürekli parasından bahseden, şu kadar bu kadar var diyen arkadaşını denersin, şu kadar lazım borç, - e valal bende de yok. e dün anlatıyordun ya ballandıra ballandıra. senin paran olur, ister hepsini verirsin. zamanı gelince bulamazsın kim bilir nerdedir?

iyi gün dostu sokakta çevirsem de bulurum dostum(!) ben. para harcayıp, her derdine deva olurum birinin köpeğim olur. ne için? o şehvetli ve benden başkasını düşünmeyen egom sen söyle? benim için mi len. tabi ki para için!

siz siz olun deneyin o çok sevdiğiniz dostlarınızı. eleyip eleyip yine baş başa kalacaksınız kendinizle. 10 yıl sonra hepsini silmiş bir şekilde ona buna tavsiye vermektense, hayat kurmalı, aileye hayırlı evlat olmalı, kardeşle dost olmalı, bir de sadık bir eş bulundu mu gerisi hava, cıva.

sosyalleşmek mi, bir yere kadar. eğer hala arkadaş uğrunda can vermeye meyil varsa umarım pişman olmazsınız dostlarım. gençlik varken çabalamalı. 30 unda hiçbir şeye sap olamamak yerine anneye, babaya sarılıp ellerine hediyelerini vermek, hatta onlara harçlık vermek nasıl bir tat verecektir kim bilir? kimsenin kimseye ihtiyacı yok! aileden başka. bir değil bin hatan da olsa kin tutmayıp sana sarılan yalnızca onlardır. elin oğlu, kızı yas mı tutar. hiç sanmıyorum!

1 yorum:

{ seslisohbet } at: 24 Aralık 2012 03:46 dedi ki...

Çok güzel bir söz
Kötü günümde yanımda olmayan iyi günümde yanımda olmasın gardaş

Yorum Gönder

 

Copyright © 2010 • Aklınızda ne var? • Design by Dzignine